Glabbeek - Baekveld

In de nabijheid van het centrum van Bunsbeek (Glabbeek) word een nieuw sociaal woonproject gebouwd met 30 sociale huurwoningen en huurappartementen.

Deze nieuwe wijk is duurzaam op verschillende vlakken. Ze bevindt zich in de bestaand kern van Bunsbeek met alle voorzieningen en is dichtbij centrumstad Tienen gelegen.
Bijna alle leefruimtes zijn geori├źnteerd naar de zonzijde. De toegepaste bouwmaterialen op zich zijn eveneens duurzaam: silicaatstenen, gevelstenen, beton en staal, ...

Volgende punten m.b.t. ecologisch en duurzaam bouwen hebben de nodige aandacht in het project:

  • voldoende (zon)licht in de woningen,
  • de woningen en appartementen zijn voorzien van een grote raampartij aan de zijde van het actieve gedeelte van de leefruimte.
  • de zonnetoetreding in de leefruimtes zorgen in de winterperiode (van late herfst tot vroege lente) voor gratis warmtewinsten;


Elke woning en de gelijkvloerse appartementen zijn rolstoelbezoekbaar.
Mits enkele (beperkte) aanpassingen achteraf kunnen de drie appartementen op het gelijkvloers ook geschikt gemaakt worden voor de huisvesting van een rolstoelgebruiker (aangepast wonen). Tussen de individuele tuinen en de aanpalende eigendommen wordt een groene bufferzone voorzien.

Een ontmoetings- en speelruimte wordt opgevat in de vorm van een grasplein met een aantal bomen en struiken, en een aantal zitbaken.

Naast de individuele parkeerplaatsen bij de woningen worden ook 10 bezoekersparkeerplaatsen voorzien, waarvan 2 voor andersvaliden.