Leuven (Kessel-Lo) - Vlierbeekveld fase 3

Het project vormt de laatste fase van het verkavelingsproject Vlierbeekveld, waar SWaL in 2015 reeds 59 koopwoningen opleverde en nadien in de verkaveling ook 26 sociale kavels verkocht.

In deze laatste fase zullen 38 huurwoningen worden gerealiseerd, waarvan 6 in gesloten bebouwing en 32 in halfopen bebouwing. Er wordt maximaal ingezet op gezinswoningen met 3 of 4 slaapkamers. 1 woning werd specifiek rolstoelvriendelijk ontworpen.

Elke woning beschikt over een private autostaanplaats, een 8-tal woningen beschikt over een eigen garage aan de woning. Elke woning heeft een eigen tuin met terras en tuinberging. De zij- en achtertuinen worden omheind met draadafsluitingen, de tuinen van halfopen woningen zijn open aan de straatzijde.

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energie. De woningen voldoen aan de BEN-norm (Bijna Energie Neutraal). Zo zijn de woningen goed geïsoleerd en is elke woning uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen, ook wordt het regenwater hergebruikt.