Lubbeek - Hazeput

In de wijk Hazeput plant SWaL de laatste fase van de uitbreiding van de wijk. Tussen 1983 en 2002 werden reeds 91 koopwoningen gebouwd in de Hazeputstraat, Kloosterblok en Uilekot.

De invulling van de laatste percelen zal een 22-tal koopwoningen omvatten en 88 huurentiteiten, zowel woningen met tuin als kleinere woningen die per 2 gestapeld worden, met tuin of terras. Dit totaal van 110 woningen zal in 2 fasen worden gebouwd. Aansluitend op de 1e fase zal ook de nieuwe wegenis en groeninfrastructuur worden aangelegd.

Het hele project sluit onderaan aan op de Molenbeekvallei en de woningen en nieuwe straten zijn zo ingeplant dat ze maximaal zicht op de vallei bieden. Centraal ligt een groot open plein, aansluitend op de Molenbeek.

De vergunningsaanvraag voor de woningbouw, wegenis- en omgevingswerken is in aanvraag. Als alles vlot verloopt, wordt de vergunning afgeleverd in de loop van 2020. Na het verkrijgen van de vergunning kan een meer concrete timing voor de bouwwerken worden meegedeeld.

Timing nog niet gekend - werken in 2 fases

Type woningen

HUUR
16 appartementen - 1 slaapkamer, max 2 personen
(6 aangepast voor andersvaliden)

26 appartementen - 2 slaapkamers, max. 3 personen

42 woningen - 3 slaapkamers, max. 4 of 5 personen  

4 woningen - 4 slaapkamers, max. 6 personen
(half open)

KOOP
12 woningen - 3 slaapkamers, max. 4 personen
(half open)

10 woningen - 4 slaapkamers, max 6 personen
(half open)