Tienen - Anemoon

Dit project is een deel van een site met vier nieuwe verkavelingen op de voormalige terreinen van het Provinciaal Internaat Tienen (PIT), op zo'n 10 minuten fietsen van de Grote Markt. Elke verkaveling krijgt haar eigen karakter. Dankzij de bouwvoorschriften wordt de uniformiteit van elke verkaveling gegarandeerd. Het project bevindt zich in vogelvlucht op slechts 1,5 km van de Grote Markt vlakbij de huidige Vianderwijk en naast het Vianderpark. 

25 sociale koopwoningen

Timing (schatting):
Begin werken: tweede helft 2018
Einde werken: juli 2020Foto's van de werken door Dronanza

Type woningen:

De woningen zijn per vier gegroepeerd, met daaronder een ondergrondse parking en ruime ondergrondse fietsenstalling, te bereiken met een fietslift. Elke woning heeft zijn eigen inkom. Op het straatniveau zijn ongeveer de helft van de woningen uitgerust voor rolstoelgebruikers. Op de eerste en tweede verdiepinging bevindt zich een andere woonst, waarvan de voordeur zich op de eerste verdieping bevindt, te bereiken via een stalen buitentrap. 

Autoverkeer kan het gebied niet doorkruisen. Bewoners of bezoekers kunnen enkel via één van de eenrichtingsverkeerlussen met de wagen naar hun bestemming rijden. Verschillende wandel- en fietspaden doorkruisen wel de nieuwe wijk. Om te vermijden dat de nieuwe wijk een amalgaan van verschillende bouwstijlen wordt, is voor elke deelzone bepaald hoe de verschillende woningen er uit moeten zien. De bouwvolumes, de dakvormen, de gevelmaterialen, de kleur en het materiaal van het schrijnwerk, het type en de kleur van de tuinomheiningen en de hagen liggen allemaal vast in het goedgekeurde beeldkwaliteitsplan.