Wat mag ik zeker niet vergeten voor ik verhuis?

Tijdens de opzegtermijn komt een medewerker van SWaL kijken wat je allemaal nog in orde dient te brengen in de woning.

Wij verwachten dat je de woning volledig leegmaakt en grondig poetst en dat je alle deuren, plinten, vloeren, ramen, radiatoren, muurtegels, sanitair en kraanwerk proper maakt. Ook private bergingen zoals kelders, zolders, garages en dergelijke moet je leegmaken en poetsen. Vul alle gaatjes in de muren, verwijder behangpapier en zorg dat je muren opnieuw wit schildert of schilderklaar maakt.

Indien behangpapier, het tuinhuis, maatmeubilair of gordijnen nog in goede staat zijn, kan je de nieuwe huurder vragen of hij deze wilt overnemen. De nieuwe huurder is niet verplicht in te gaan op dit aanbod. Bij weigering vragen wij dat je dit respecteert en dat je deze zaken nog verwijdert voor vertrek.

Op het einde van de opzeg gaat een definitieve plaatsbeschrijving door samen met een medewerker van SWaL. De staat van de woning wordt bekeken en gedocumenteerd aan de hand van foto's. Op deze dag overhandig je de sleutels van de woning, brievenbus, garage en/of berging. Indien de woning niet leeg is of er wordt schade vastgesteld dan worden hiervoor kosten aangerekend bij afrekening van de huurwaarborg.

Je moet zelf geen contact opnemen met de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de energiemaatschappij voor het opzeggen van je energiecontracten. Tijdens de plaatsbeschrijving brengt de medewerker van SWaL overnamedocumenten mee waarop samen met jou de tellerstanden worden genoteerd en waarna SWaL dit verder in orde brengt. Je internet- en kabelabonnement dien je wel zelf te wijzigen.