NIEUWS

Vacature projectmedewerker

SWaL en Diest-Uitbreiding zoeken een projectmedewerker (m/v/x) om het team te versterken.

Heb je interesse? Klik hieronder voor meer info.


Vorming Woonmaatschappijen

In de volgende jaren werken de sociale huisvestingmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen samen en vormen ze woonmaatschappijen. Concreet betekent dit dat er in jouw gemeente op termijn slechts één centrale woonorganisatie zal zijn.

Verspreid over heel Vlaanderen komen er in het totaal 42 regionale woonmaatschappijen. Er zal in de regio Hageland een nieuwe woonmaatschappij worden gevormd. De gesprekken hierover zijn alvast gestart. Het doel van deze samenwerking is om onze dienstverlening zo eenvoudig, klantvriendelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Goed om te weten: voor jou verandert er momenteel helemaal niets. Onze dienstverlening en jouw contactpersoon blijven gewoon dezelfde. Na de gesprekken met de andere woonorganisaties, houden we je via onze website en de huurderskrant verder op de hoogte van hoe onze woonmaatschappij er precies uit zal zien. 

Wil je meer weten over de vorming van de woonmaatschappijen?
https://www.sociaalwonen.be/


Van arm naar rijk gas

Al onze huurders kregen een brief van Fluvius. In de brief staat dat er vanaf 1 september 2024 overgeschakeld wordt van 'arm' naar 'rijk' gas.

Wat moet je doen?

Voor je verwarmingsinstallatie moet jij niets doen. EQUANS heeft voor SWaL gecontroleerd of de gasketels in onze woningen in orde zijn voor de overschakeling. De verwarmingsketels die niet geschikt zijn voor het rijk gas worden vervangen (of zijn al vervangen).

Kook je op gas? Dan moet je zelf controleren of je toestel ook op 'rijk' gas werkt. Heel oude toestellen (van voor 1978) zijn zeker niet in orde. Alle andere toestellen moet je even controleren; Als er op de kenplaat één van volgende CE markeringen staat, is je toestel geschikt voor het nieuwe soort gas: I2 of I2E+ of I2E(S).

Ben je niet zeker, neem dan zeker contact op met de winkel waar jij je toestel hebt gekocht. Kan dat niet, vraag dan advies aan een CV-technicus.

Waarom de omschakeling?

Nederland gaat de uitvoer van arm gas naar België verminderen en in 2030 stopzetten. Om te zorgen dat niemand zonder verwarming of kookgas valt, gaat onze overheid heel het land met rijk gas bevoorraden. De omschakeling gebeurt in fasen tussen 2018 en 2024.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.gasverandert.be.


Analyse tevredenheidsmeting zittende huurders 2020
Eindrapport

In 2020 deed SWaL een tevredenheidsmeting bij haar huurders. Hieruit kwam heel wat interessant cijfermateriaal voort. SWaL liet de tevredenheidsmeting analyseren  door HIVA - KU Leuven. De analyse en conclusie kan je nu nalezen in onderstaand eindrapport!Zoom op sociale huur: VIVAS lanceert miniserie met sociale huurders aan het woord

VIVAS, het netwerk van sociale huurders, lanceert een miniserie waarin wordt ingezoomd op de woonsituatie van sociale huurders.

Er werden de laatste weken genoeg ballonnetjes opgelaten die geen rekening houden met de sociale huurders zelf. Het is tijd dat sociale huurders zelf aan het woord komen. De titel 'zoom op sociale huur' refereert naar het vergrootglas waarmee naar sociale huurders wordt gekeken.

Op de website van VIVAS vinden jullie alvast een eerste filmpje waarin je kennismaakt met de huurders: https://huurdersplatform.be/vivas/actualiteit-vivas/zoom-op-sociale-huur-vivas-lanceert-miniserie-met-sociale-huurders-aan-het-woord/Nieuwe projecten in Rotselaar