NIEUWS

Analyse tevredenheidsmeting zittende huurders 2020
Eindrapport

In 2020 deed SWaL een tevredenheidsmeting bij haar huurders. Hieruit kwam heel wat interessant cijfermateriaal voort. SWaL liet de tevredenheidsmeting analyseren  door HIVA - KU Leuven. De analyse en conclusie kan je nu nalezen in onderstaand eindrapport!Vorming Woonmaatschappijen

In de volgende jaren werken de sociale huisvestingmaatschappijen en sociale verhuurkantoren in Vlaanderen samen en vormen ze woonmaatschappijen. Concreet betekent dit dat er in jouw gemeente op termijn slechts één centrale woonorganisatie zal zijn.

Verspreid over heel Vlaanderen komen er in het totaal 42 regionale woonmaatschappijen. Er zal in de regio Hageland een nieuwe woonmaatschappij worden gevormd. De gesprekken hierover zijn alvast gestart. Het doel van deze samenwerking is om onze dienstverlening zo eenvoudig, klantvriendelijk en efficiënt mogelijk te maken.

Goed om te weten: voor jou verandert er momenteel helemaal niets. Onze dienstverlening en jouw contactpersoon blijven gewoon dezelfde. Na de gesprekken met de andere woonorganisaties, houden we je via onze website en de huurderskrant verder op de hoogte van hoe onze woonmaatschappij er precies uit zal zien. 


Zoom op sociale huur: VIVAS lanceert miniserie met sociale huurders aan het woord

VIVAS, het netwerk van sociale huurders, lanceert een miniserie waarin wordt ingezoomd op de woonsituatie van sociale huurders.

Er werden de laatste weken genoeg ballonnetjes opgelaten die geen rekening houden met de sociale huurders zelf. Het is tijd dat sociale huurders zelf aan het woord komen. De titel 'zoom op sociale huur' refereert naar het vergrootglas waarmee naar sociale huurders wordt gekeken.

Op de website van VIVAS vinden jullie alvast een eerste filmpje waarin je kennismaakt met de huurders: https://huurdersplatform.be/vivas/actualiteit-vivas/zoom-op-sociale-huur-vivas-lanceert-miniserie-met-sociale-huurders-aan-het-woord/Nieuwe projecten in Rotselaar


Klimaatneutrale wijk in Kessel-Lo